Suroviny
- červená cibule 2
- česnek 2 stroužky
- mletý kardamom 1/4 ML
- mletý koriandr 1 ML
- římský kmín 1/4 ML
- zázvor 5 cm
- chilli
- meruňky 1 kg
- sušené rozinky 70 g
- jablečný ocet 200 g
- třtinový cukr 400 g
- mořská sůl 1 ML
- bílé víno 100 ml
- přepuštěné máslo 2 PL
- oštěpek
- microgreens
Postup přípravy
- Ve větším širokém hrnci orestujeme na středně silný výkon na rozpuštěném másle/ghí všechnu cibuli do měkka. Přidáme česnek, všechno koření a ještě chvíli restujeme, než se rozvoní.
- Nyní přidáme zbylé ingredience a pomalu vaříme za občasného míchání, až se vzniklá šťáva zredukuje o 1/3. Oštiepok opečeme na pánvi, až změkne.
Autor receptu: Sára Chalupníková