Suroviny
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak česnek. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Poté vsypeme mleté maso. Maso narychlo osmažíme a pak vařečkou rozdělíme na menší kousky. Maso osolíme, opepříme a přidáme koření. Přilijeme krájená rajčata s omáčkou, dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut dusíme. Zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem. Dáme vrstvu lasagní a tu pokryjeme masovou směsí. Přidáme sójovou smetanu, čerstvý špenát, tvrdý sýr a vše opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny, končíme sýrem. Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme do ní pekáček lasagní s mletým masem a pečeme pomalu cca 40–50 minut, až je povrch zlatavý. Lasagne s mletým masem podáváme se zeleninovým salátem dle ročního období.