pico de gallo:
- rajčata 4
- bílá cibule 1
- chilli papričky (Malá) 1
- limetka Půlka
- koriandr
- sůl
- pepř
Guacamole
- avokádo 1
- rajčata 4
- bílá cibule 1
- chilli papričky (Malá) 1
- limetka Půlka
- sůl
- pepř
- koriandr
Nachos
- nachos
- čedar
Postup přípravy
- Pico de gallo: Rajčatům vykrájíme středy se semínky, které dáme stranou. Společně s cibulí je nakrájíme na malé kostičky. Přidáme šťávu z půl limetky, nakrájený koriandr a sůl s pepřem dle chuti. Chilli papričku přimícháme rozkrájenou na malé kousíčky.
- Guacamole: Postupujeme stejně jako při přípravě Pico de gallo, jen přidáme dvě avokáda rozmačkaná vidličkou.
- Nachos: Nachos rozprostřeme do pekáče a dáme do trouby na 180 °C. Jakmile začnou zlátnout, posypeme je nastrouhaným čedarem. Když začne tát, vyndáme plech a na nachos přidáme dle chuti guacamole, pico de gallo, koriandr, zakysanou smetanu.
Autor receptu: Andrea Antony