Brambor na másle s cibulkou
- cibule 2 -
Pepřová omáčka
- rajčatový protlak (- - volitelné ) 2 lžíce
Brambor na másle s cibulkou
- máslo - -
Pepřová omáčka
Postup přípravy
- Pepřová omáčka: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme pepř, hořčici, rajčatový protlak a znovu krátce orestujeme. Poté přidáme koňak a flambujeme. Zalijeme smetanou a přidáme zbytek ingredienci, krátce povaříme, případně procedíme.
- Brambor na másle s cibulkou: Na másle osmahneme dvě pokrájené velké cibule, přidáme pět velkých brambor nakrájených na malé kostky, osolíme a vaříme na nejmírnějším plamení asi 40 minut. Přibližně po půl hodině zkontrolujeme a zamícháme.
- Podáváme s kvalitním uzeným masem, které jsme dobře povařili a nakrájeli na plátky.