Na ozdobení
- sušené maliny
- mandle
Krém
Head
- rum 3 lžíce
- hladká mouka 220 g
- prášek do pečiva
- olej
- smetana
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Tvaroh prošleháme s cukrem, přidáme vejce, rum, špetku soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a přendáme ho do cukrářského sáčku. Ustřihneme špičku tak, aby vznikl asi dvoucentimetrový průměr. V hrnci necháme rozpálit dostatečné množství oleje, vytlačujeme do něj asi 3 cm dlouhé kousky těsta a nůžkami ho odstřihneme. Osmažíme dozlatova, přendáme do misky s cukrem a obalíme.
- Na krém si vyšleháme smetanu do tuha, přimícháme tvaroh a cukr. Podáváme ozdobené malinami, mandlemi a mátou.