Suroviny
- bílek 100 g
- cukr krupice 165 g
- žloutek 60 g
- vejce 160 g
- hladká mouka 80 g
- mletý mák 2 PL
- mák 1 PL
Krém
- mascarpone 1
- smetana ke šlehání 2
- moučkový cukr
- citron 2
- želatinový ztužovač
- mražená lesní směs
Postup přípravy
- Z bílků a 40 g cukru vyšleháme tuhý sníh. Žloutky a celá vejce utřeme se zbytkem cukru do pěny. Přidáme mouku a mák. Do vajec opatrně přimícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech na pečicí papír a vložíme do trouby předehřáté na 175 °C, pečeme zhruba 15 minut do růžova.
- Smícháme všechny suroviny na krém a vyšleháme do tuha. Roládu po vyjmutí z trouby zamotáme ještě horkou, překrytou pečicím papírem. Vychladlé těsto rozmotáme, naplníme krémem a ovocem a znovu zamotáme. Necháme vychladit nejlépe přes noc.
Autor receptu: Eliška Kučerová