Domácí pečivo
- mouka 250 g
Head
- šalotka 2
- avokádo 1
- sójová omáčka
- rajče
- limetková šťáva
- hořčice
- chilli
- cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Domácí bageta: Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto a necháme vykynout. Na zadělání těsta používám robot. Po vykynutí těsto zpracujeme do bochánku, rozdělíme na 4 díly, každý díl zase zpracujeme do bochánku a vyvalíme šišky. Ty dáme na šířku plechu, na kterém je papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy. Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečeme zhruba 22–25 minut při teplotě 210–220 °C.
- Tatarák: Lososa nakrájíme nadrobno, smícháme se sójovou omáčkou, limetkovou šťávou, chilli, solí, pepřem a hořčicí. Avokádo nasekáme na malé kousky a smícháme s nasekanou šalotkou, nasekanými rajčaty bez semínek, limetkovou šťávou, chilli, solí a pepřem. Vrstvíme pomocí tvořítka na talíř. Navrch zdobíme čerstvými klíčky.