Suroviny
Špenát
- listový špenát 500 g
- česnek 3 stroužky
- smetana 200 ml
- sůl
- pepř
Pečené brambory
- brambory 1 kg
- drcený kmín
- olej
- sůl
Limetkový dip
Bylinkový dip
Postup přípravy
- Předehřejeme troubu na 130 °C. Nakrájíme brambory na čtvrtky a dáme je na plech. Přidáme drcený kmín, špetku soli a polijeme troškou oleje. Dáme do trouby na cca 50 minut. Do pánve si dáme olej, který necháme rozpálit a poté přidáme lososa, kterého si předtím osolíme a opepříme.
- Opečeme z každé strany dle potřeby. Mezitím si připravíme pánev s rozpuštěným máslem, přidáme česnek a necháme zpěnit, poté přidáme špenátové listy, které podusíme, a nakonec přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
Limetkový dip
- Smícháme zakysanou smetanu, sůl, pepř, vymačkanou limetku.
- Nastrouháme trochu limetkové kůry.
Bylinkový dip
- Čerstvé bylinky nadrobno nasekáme a smícháme je v misce se zakysanou smetanou a tatarkou.
- Dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout.
Autor receptu: Sandra Machová