Suroviny
Postup přípravy
- Do hrnce si dáme rozehřát glukózu a vodu, přidáme hrst lístků meduňky, necháme je spařit, aby neztratily barvu. Po spaření přidáme limetky, limetkovou kůru a limetkovou šťávu, po zamíchání vše rozmixujeme v mixéru. Po rozmixování si uděláme směs z pektinu a cukru – aby se nám pektin nesrazil, smícháme ho s cukrem. Hotovou směs necháme provařit s vodou. Až rozvar začne houstnout, tak ho přidáme do první směsi s limetkami. Mix směsí necháme zamrazit a poté dokončíme v pacojetu.
- Bezová pěna: V rendlíku si uděláme rozvar z cukru, želatiny a bezinkového sirupu, po vychladnutí rozvar nalijeme do espumy a poté natlakujeme bombičkami.
- Mandlový crumble: Na rozpálenou pánvičku dáme máslo, které necháme zhnědnout. Hned jak máslo zhnědne, přidáme mandlovou mouku a cukr. Vše orestujeme dohněda. Po zchladnutí rozdrobíme na crumbel.