Domácí pečivo
- žitná mouka 280 g
- slunečnicová semínka 125 g
- cukr moučka 1/2 ML
- hladká mouka 125 g
- voda 250 ml
Postup přípravy
- Nejprve si dáme vařit vejce, ideálně natvrdo. Dále si listy salátu opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Mrkev opláchneme a očistíme. Pak nakrájíme pomocí škrabky na plátky a přidáme k ředkvičkám. V misce si nachystáme zálivku (olivový olej, sůl, pepř, citronovou šťávu), všechno smícháme a pokapeme zálivkou salát, zároveň promícháme. Salát naservírujeme na talíř a přidáme kousky uzeného lososa. Dozdobíme vajíčkem. Chleba si nakrájíme na menší kousky a servírujeme na talířku zvlášť. K chlebu také můžeme podávat bylinkové máslo či jinou alternativu.
- Domácí pečivo: Do míchací nádoby v pekárně dáme nejdříve vodu, med a rozpuštěné vychladlé máslo. Do jednoho rohu nasypeme sůl. Přidáme rovnoměrně po celé ploše obě mouky. Navrch nasypeme droždí a zaprášíme ho moučkovým cukrem. Pekárnu necháme pracovat. Pouze po zvukovém signálu ještě vsypeme slunečnicová semínka a překontrolujeme, že se těsto dobře zpracovává.