Suroviny
- kuřecí prsa 6
- olej 6 PL
- sladká chilli omáčka 3 PL
- nakládaný zelený pepř 3 PL
- sušený česnek 1,5 ML
- olej
- sůl
- pepř
Omáčka
- smetana 300 ml
- nakládaný zelený pepř 3-6 PL
- hořčice 1,5 ML
Brambory
- brambory 1 kg
- máslo 100 g
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
- slunečnicový olej
Postup přípravy
- Smícháme olej, česnek, chilli a rozmačkaný pepř. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nenaklepáváme, jen nasolíme a opepříme. Naložíme do marinády a necháme nejméně dvě hodiny odležet. Po odležení prsa opečeme v rozpáleném oleji z každé strany – stačí 3–5 minut podle síly masa. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do výpeku přidáme smetanu, hořčici a pepř. Dochutíme solí a pepřem a necháme probublat. Po necelých deseti minutách servírujeme na talíř, polité omáčkou.
- Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a přidáme máslo. Necháme přikryté pokličkou a pak proházíme, aby se brambory dobře omastily. Na trošce slunečnicového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, přimícháme ji do brambor, dosolíme a opepříme podle chuti.
Autor receptu: Dana Urbanová