Domácí housky
Postup přípravy
- Kuřecí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme. Na másle si osmahneme šalotku s cibuli, přidáme česnek, tymián a koření. Po chvíli přidáme játra, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Po změknutí přidáme máslo, sůl a pepř. Přidáme smetanu, chvilku povaříme a odstavíme. Tyčovým mixérem rozmixujeme najemno a podle konzistence přidáme máslo.
- Všechny ingredience na housky smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto. Po vypracování si vytvoříme požadovaný tvar pečiva a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Housky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky nebo hrubozrnnou solí a dáme péct.
- Na pomazánku avokádo rozmačkáme, ochutíme solí, pepřem, citronem a olivovým olejem. Podáváme s opečenou slaninou.
Autor receptu: Nikol Herudková