Suroviny
Nádivka
- toustový chléb 6 plátků
- brusinky 2 PL
- krájené mandle 2 PL
- petrželka
- vejce 2
- máslo 2 PL
- smetana
- slanina
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Toastový chleba nakrájíme na kostičky a dáme do trouby zapéct dozlatova. Opečený toastový chleba dáme do misky, přidáme nasekanou petržel, slaninu, pokrájené brusinky a mandle, osolíme a opepříme. Dále přidáme žloutky se smetanou, máslo a ke konci vyšleháme sníh z bílků, zamícháme.
- Připravíme si základ na tymiánovou omáčku: Do hrnce dáme olej a orestujeme kořenovou zeleninu spolu se šalotkou, dle chuti můžeme přidat bylinky, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a zalijeme kuřecím vývarem. Poté omáčku rozmixujeme a ochutíme.
- Kuřecí prsa si očistíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme nádivku, zarolujeme a přichytíme párátky. Na pánvi necháme zatáhnout ze všech stran a poté dáme do trouby na 180 °C na 7 minut.
- Brambory si oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Přidáme smetanu, máslo a vyšleháme do jemného pyré.
Autor receptu: Iva Sarauerová