Omáčka
- petržel 150 g
Domácí knedlík
- cukr 1 lžička
Omáčka
- cibule 80 g
- máslo 80 g
- voda 400 ml
- kuřecí bujón 1
- nové koření None
- černý pepř 20 kuliček
- bobkový list 2
- zakysaná smetana 250 g
- citron None
- brusinky None
Postup přípravy
- Kořenovou zeleninu očistíme, mrkev, petržel, celer a cibuli rozsekáme na kousky, přidáme máslo a restujeme pět minut. Přidáme vodu, kostku kuřecího bujonu a vaříme.
- Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na plátky. Na maso dáme nové koření, černý pepř, bobkový list a vše asi půl hodiny dusíme. Pak přidáme do omáčky zakysanou smetanu a vše důkladně rozmixujeme. Ještě pět minut provaříme a přidáme máslo. Ozdobíme plátkem citronu a brusinkami. Ihned podáváme.
- Domácí knedlík: Mléko, droždí a lžíci cukru smícháme a zahřejeme na kvásek, poté přidáme polohrubou mouku, lžící soli, vejce a uhněteme těsto, do kterého přidáme kousky rohlíku. Z těsta vytvarujeme dva knedlíky do předem olejem vymazané mísy a odložíme stranou. Necháme kynout. Knedlík uvaříme na páře.