Head
- vepřová krkovice 5 plátků
Opékané brambory
Pepřová omáčka
- víno 1/2 hrnku
Head
Postup přípravy
- Pepřová omáčka: Na pánev nalijeme smetanu a víno provaříme asi dvě minuty. Poté přidáme kuličky pepře a hořčici, promícháme a vaříme ještě minutu.
- Krkovice: Nejprve smícháme olej, sójovou omáčku a kečup, přidáme hořčici, poté ostatní suroviny a bazalku nasekanou najemno. Plátky krkovice omyjeme, osušíme a naložíme do připravené marinády. Dáme do lednice uležet nejméně na 12 hodin. Krkovici grilujeme zhruba 15 až 20 minut.
- Opékané brambory: Brambory omyjeme a ve slupce nakrájíme na čtvrtky. Rozložíme na plech, pokapeme olejem, posypeme kari kořením a přidáme snítku rozmarýnu. Dáme do rozpálené trouby na 40 minut a v průběhu pečení obracíme, před podáváním osolíme.