Suroviny
- kokosové mléko 500 ml
- kuřecí skelet
- limetové listy
- zázvor
- galgán
- hlíva ústřičná
- krevet 200 g
- kuřecí maso 300 g
- rajče 6
- cibule 6
- česnek 4
- citronová šťáva
- chilli paprička
- palmový cukr 1
- tom yam pasta 1 PL
- rybí omáčka 4 PL
Postup přípravy
Připravíme si ingredience na vývar. Na větší kusy si nakrájíme cibuli, zázvor, rajčata, galangal, citronovou trávou a česnek, dáme do velkého hrnce a přidáme kuřecí skelet, který zbavíme kůže. Zalijeme dvěma litry vody, přidáme pár limetových listu a přikryjeme pokličkou. Mezitím si uvaříme krevety, které jsme si předem očistili, stačí chvilka. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou, do polévky krevety přidáme těsně před podáváním. Poté do polévky přidáme kokosové mléko, palmový cukr, tom yam pastu, rybí omáčku, osolíme a opepříme. Vaříme 30 minut. Po uvaření polévku přecedíme a přidáme pokrájené kuřecí maso na nudličky velikosti malíčku a pokrájenou hlívu ústřičnou a necháme 10 minut provařit. Poté do polévky přidáme uvařené krevety a podáváme s čerstvě nasekaným koriandrem a pokrájenou chilli papričkou.