Head
- kachní stehna 5 ks
Houskový knedlík
- vejce 2
Houskový knedlík
- sušené droždí 1.5 balíčku
- rohlík 4 hrsti
Postup přípravy
- Kachní stehna osolíme, dáme do pekáče, přidáme tymián, podlijeme vínem a pečeme při 180°C. Ke konci pečení kachní stehna přelijeme medem.
- Houskový knedlík: Suroviny na knedlík vložíme do domácí pekárny a necháme vykynout. Poté vypracujeme válečky, které uvaříme na páře.
- Červené zelí: Cibuli nakrájíme a osmahneme do sklovita na sádle. Nakrájíme zelí, dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka, ke konci přidáme cibuli, jablka a švestky, dobře promícháme a dochutíme.