Head
- kachní stehna 5 ks
Postup přípravy
- Kachní stehna osolíme, okmínujeme a dáme péct do zlatová. Zelí dáme vařit, dochutíme solí, cukrem a octem.
- Kynutý knedlík: Droždí rozdrobíme do teplého mléka, přidáme cukr a dvě lžíce mouky. Promícháme a necháme na teplém místě 10 minut stát. Hladkou mouku prosejeme do velké mísy, přidáme sůl a vejce a přilijeme kvásek. Za stálého míchání postupně přiléváme zbytek teplého mléka a vypracujeme hutné a nelepivé těsto. Pak ho zakryjeme fólií nebo čistou utěrkou a necháme opět v teple stát, aby vykynulo. Z těsta vypracujeme šišky, které vaříme na páře.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky rozkrájíme na malé kostičky, přidáme petrželku a sůl. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme s mlékem, rozmícháme, nalijeme na rohlíky, zamícháme a necháme chvíli stát. Mezitím uděláme z bílků sníh a zamícháme ho do směsi. Směs na karlovarský knedlík rozdělíme na dvě poloviny, vyklopíme na potravinovou fólii, vytvoříme tvar knedlíku, zabalíme a vaříme ve vodě asi 20 minut.