Thajské kari s treskou
- filet z tresky 6
Indické kari s černou čočkou
Thajské kari s treskou
- mléko 500 ml
- tráva
Indické kari s černou čočkou
- kurkuma 1 ML
Thajské kari s treskou
- hřebíček 3-4
- kardamon 3-4
- lusk
Thajské kari s treskou
- koření kari 1/4 ML
Indické kari s černou čočkou
Postup přípravy
Pokrájíme si citronovou trávu, kousek zázvoru, česnek a na větší kusy cibule, vše dáme do pánve, přidáme trochu oleje a smažíme, po chvíli přidáme hřebíček, kardamom, skořicový lusk, mletý koriandr, kari koření a kurkumu, necháme provonět. Poté přilijeme kokosové mléko, přidáme čerstvý pepř, limetové listy, třtinový cukr a pokrájené lilky. Po chvílí přidáme rybí omáčku a rybí filety a necháme provařit cca 10 minut. Pak minutách přidáme cuketu pokrájenou na proužky, ale jen tu pevnější část (slupku), vaříme doměkka.