Knedlíčky
- játra 200 g
- česnek 2-3
- vejce 1
- strouhanka
- sůl
Head
- petržel 2
- bobkový list
- celer 1
- cibule 1
- česnek 2
Postup přípravy
- Hovězí maso a kosti omyjeme a dáme vařit do hrnce se dvěma litry osolené vody, přidáme cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Přidáme nové koření a pepř a vaříme, dokud není maso měkké.
- Játra na knedlíčky umeleme, přidáme oloupaný stroužek česneku utřený se solí, majoránku a žloutek a dobře promícháme. Podle potřeby hmotu zahustíme strouhankou a vytvarujeme z ní mokrýma rukama malé hladké kuličky. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky připravené knedlíčky, stačí tři minuty varu.
- Pak přidáme domácí nudle a libové části hovězího masa z vývaru, nakrájené na kousky. Ještě krátce povaříme, dokud knedlíčky nevyplavou na povrch a nudle nezměknou. Hotovou polévku na talířích posypeme nasekanou petrželkou.