Head
- hovězí maso 500 g
- morková kost
- kořenová zelenina
- bobkový list
- nové koření 5
- černý pepř 5
- česnek 2
- cibule 1
- petržel
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Do hrnce vložíme hovězí maso a morkovou kost, přidáme kořenovou zeleninu, 2 stroužky česneku a 1 cibuli i se slupkou. Přidáme koření: bobkový list, celý pepř, nové koření, sůl a svazek petržele. Zalijeme vodou a dáme vařit, v hrnci táhneme pomalu na mírném plameni 6 hodin nebo v papiňáku 40 minut. Po uvaření vývar scedíme, maso obereme a vložíme zpět do polévky, zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na kostky a vložíme také zpět do polévky. Na konec dosolíme a přidáme pokrájený libeček.
- Domácí nudle: Ingredience smícháme dohromady, vyválíme tenkou placku, necháme chvíli proschnout, poté vykrájíme tenké nudličky. Vaříme ve vroucí osolené vodě.