Suroviny
- hovězí maso 2 ks
 - šalotka 4 ks
 - šípková marmeláda 3 PL
 - balzamikový ocet 2 PL
 - červené víno 200 ml
 - bujón 1
 - tymián
 - olej
 - brambory
 - máslo
 - cibule 1 ks
 - uzené maso
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi, vhodné do trouby, rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme. Poté vyjmeme a do výpeku dáme najemno nakrájenou šalotku, orestujeme, zalijeme octem, přidáme marmeládu a necháme rozpustit. Přilijeme víno, necháme trošku odpařit a vložíme zpět maso a tymián. Přilijeme v horké vodě rozpuštěný bujón nebo použijeme vlastní vývar. Podlijeme pouze do poloviny výšky masa, přiklopíme a dáme do trouby rozpálené na 180 ˚C. Za občasného podlévaní pečeme přikryté 2,5 hodiny. Šťávu ničím nezahušťujeme, pouze redukujeme na požadovanou hustotu.
 - Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Pak buď můžeme rozšťouchat a přidat máslo, nebo rozmixovat dohladka se smetanou, dle chuti osolíme.