Suroviny
- hovězí líčka 1 kg
- mrkev 2 ks
- cibule 2 ks
- celer 0.5 ks
- červené víno 4 dcl
- rajský protlak 1
- bobkový list
- nové koření
- černý pepř
- tymián 2 snítky
- hovězí vývar
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Hovězí líčka prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle, přidáme rajský protlak a podlijeme červeným vínem, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření, pepř celý, tymián a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso měkké. Dle potřeby přiléváme vývar. Po uvaření maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, případně rozředíme vývarem do správné konzistence. Líčka podáváme s bramborovou kaší, přelitá omáčkou.