Suroviny
- hovězí steak
 - brambory
 - foie gras
 - lanýžové máslo
 - olivový olej
 - rozmarýn
 - smetana 1-2 balení
 - hovězí vývar
 - máslo 1/2
 
Postup přípravy
- Očistíme si brambory a dáme vařit na mírném ohni do osolené vody, jakmile jsou brambory hotové, tak je scedíme a přidáme k nim 33% smetanu, půlku másla a malé lanýžové máslo. Rozmixujeme a podle chuti přisolíme. Játra hodíme na rozpálenou pánvičku, poté přidáme hovězí vývar a povaříme. Pak přidáme 33% smetanu, omáčku rozmixujeme a podle chuti přidáme sůl a pepř.
 - Dále si připravíme steaky, prolejeme je olivovým olejem, osolíme, opepřím a vložíme je na 2–3 minuty na gril.