Suroviny
- ananas 1/2 ks
- broskev 1 ks
- hroznové víno 100 g
- sýr typu skyr 200 g
- crème fraîche 200 g
- cukr
- ovoce
- máta
- medovina
- mučenky 2 ks
- citronová kůra
Postup přípravy
Na rozpálený gril vložíme ananas a víno a grilujeme dozlatova, aby cukr v ovoci zkaramelizoval, broskve grilujeme doměkka, aby šly v ruce lehce rozmačkat. Skyr a zakysanou smetanu dochutíme cukrem a citronovou kůrou a pomalu vymícháme dohladka. Nepoužíváme citronovou šťávu, aby se nám hmota nesrazila. Hotovou krémovou směs dáváme na talíř jako první, na ni pokrájený ananas, v ruce rozmačkané grilované broskve a kuličky hroznového vína. Zdobíme čerstvými malinami, borůvkami nebo jahodami a mátou. Celý dezert zakápneme pár kapkami medoviny a na každou porci vymačkáme polovinu mučenky.