Domácí housky
- hladká mouka 300 g
- cukr 0.5 lžička
- olivový olej 3.5 cl
- droždí 1 cm
- voda 1.5 dcl
- sůl 1 lžička
- hrubá sůl
Postup přípravy
- Lilek a cuketa se nakrájí na centimetrová kolečka, papriky na silnější plátky. Vložíme na pečicí papír, lilek a cuketa se potře olivovým olejem a poté se posype argentinským kořením. Dáme do trouby předehřáté na 200°C a grilujeme pět minut z každé strany.
- Domácí housky: Do hnětače dáme všechny suroviny a mixujeme, poté vypracujeme těsto a vložíme do lednice nejlépe přes noc, aby vykynulo. Poté upleteme houstičky, potřeme je vodou a osolíme hrubou solí. Pečeme na pečicím papíru asi 180°C do zlatova.