Horké maliny
- máslo 50 g
- krupicový cukr 2 lžíce
- mražené maliny 200 g
Head
- šlehačka 280 ml
Horké maliny
- malina
Postup přípravy
- Do kastrůlku si vlijeme trochu kokosového krému a spolu s cukrem zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přisypeme nastrouhanou tyčinku a necháme chvíli povařit. Svařenou směs vlijeme do misky, nejlépe plastové, a přidáme k ní zbylý kokosový krém. Smetanu ušleháme do polotuha a lehce ji vetřeme ke směsi. Misku vložíme na hodinu do mrazáku. Směs by měla v téhle fázi promrznout asi tři centimetry od okrajů.
- Následně zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a prošleháme ji metlou. Hladkou směs vložíme na další hodinu do mrazáku a opět prošleháme. Potom hmotu vložíme do pevné krabice s víkem a necháme ji zmrazit. Takto by měla bez problému vydržet zhruba měsíc.
- V kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme cukr a necháme ho pomalu karamelizovat. Stále, pomalu a pečlivě mícháme, aby se nepřichytil a neztmavl. Dále přidáme maliny, opatrně mícháme a pak zastříkneme čerstvou citronovou šťávou – maliny budou pikantnější. Před podáváním zmrzlinu ponecháme půl hodiny při pokojové teplotě a následně ji přelijeme horkými malinami a ozdobíme.