Domácí pasta
Head
- kachní stehna 4 ks
- červené víno 150 ml
- kuřecí vývar 200 ml
- protlak 1 ks
- rajče ks
- tymián
- parmezán
- sůl
Postup přípravy
- Celer, mrkev a cibuli si nakrájíme na malé kostičky. Kachní stehna osolíme, opepříme a necháme zatáhnout na pánvi. Poté dáme stranou a orestujeme nakrájenou zeleninu. Po pěti minutách přidáme protlak, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Pak přidáme rajčata, vývar, vložíme stehna zpátky do hrnce se snítkou tymiánu a pomalu hodinu vaříme na mírném plameni. Nakonec obereme maso od kosti, zamícháme, přidáme pastu a servírujeme posypané parmezánem.
- Pasta: Smícháme mouku s vejcem, olejem a solí, pořádně zpracujeme těsto a necháme alespoň 30 minut odležet v pokojové teplotě. Poté vyválíme těsto na tenko, nařežeme na širší nudle a vaříme v osolené vodě asi tři minuty.