Suroviny
Postup přípravy
- Rozdrtíme kmín a posypeme jím filety mořského ďasa a dále přidáme tymián. Rozehřejeme trochu oleje ve velké pánvi na smažení na půlku stupně, přidáme rybu a smažíme 3–4 minuty na každé straně nebo dokud nebude udělaná. Přivedeme k varu hrnec s osolenou vodou a blanšírujeme špenát asi 3 minuty. Osušíme a lehce pokropíme olivovým olejem.
- Blanšírování: do osolené vroucí vody dáme na chvíli čerstvý špenát a po cca třech minutách dám do mísy s ledem – rychle se zchladí a dál už se nevaří. Špenát můžeme také připravit na pánvi. Rozehřejeme olej, cibulku nakrájenou, trochu česneku a jen lehce ohřát listy špenát a na půl nakrájená cherry rajčátka. Servírujeme s rybou společně se sýrem feta a vše zakápneme citronem.