Karlovarské knedlíky
Postup přípravy
- Na sádle orestujeme cibuli s kořenovou zeleninou, přidáme koření a restujeme dozlatova. Přidáme cukr a badyán a po rozpuštění cukru přidáme šípkovou marmeládu, vermut a necháme odvařit. Pak zalijeme vývarem a provaříme. Po provaření vyjmeme koření a rozmixujeme. Dochutíme.
- Nakrájené starší rohlíky osolíme, opepříme a zakápneme mlékem, přidáme žloutky, orestovanou slaninu a pokrájené bylinky. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme do těsta, dochutíme a uvaříme knedlíky. Namarinované maso opečeme krátce na teflonové pánvi z obou stran tak, aby zůstalo křehké a středně propečené. Na zbytku tuku orestujeme hranoly ze zeleniny, lehce podsypeme cukrem a podlijeme vermutem.