Suroviny
- hořká čokoláda 90 g
- hladká mouka 60 g
- cukr krupice 90 g
- máslo 90 g
- vejce 3
- máslo
- polohrubá mouka
- zmrzlina
Postup přípravy
- Předehřejeme troubu na 195 °C, rošt dáme do střední polohy. Připravíme si vodní lázeň, v kovové misce nad párou rozehřejeme máslo s čokoládou. Elektrickým šlehačem ušleháme vejce do tuhé pěny, přisypeme cukr po lžicích, cca po minutě. Rozpuštěnou čokoládu pomalu ušleháme ručně do vajec.
- Přidáme postupně prosetou mouku. Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou a naplníme ze ¾ připraveným těstem a pečeme 9 minut a 30 sekund.
- Maliny se dvěma lžicemi vody zahřejeme se třemi lžicemi cukru krupice. Po změknutí rozmixujeme tyčovým mixerem. Fondant podáváme s omáčkou a kopečkem zmrzliny.
Autor receptu: Tomáš Jankovič