Head
- salát
Grilované veverky
- olej 1-2 PL
- sójová omáčka 1 PL
Head
Grilované veverky
- mouka 1 ML
Head
- worchestrová omáčka
Grilované veverky
- rybí omáčka
- pivo 2 PL
Postup přípravy
- Římský salát omyjeme a natrháme do mísy. Žloutky rozmícháme, přidáme hořčici, sůl, pepř, ančovičky, worcester a citronovou šťávu a mícháme mixerem. Pomalu lijeme olivový olej, až dip zhoustne, nakonec přidáme strouhaný parmazán.
- Grilované veverky: Kuřecí prsa si nakrájíme na široké, a hlavně dlouhé nudle, pak si připravíme marinádu na naložení masa: olej, sójová tmavá omáčka, třtinový cukr, lžička škrobové mouky, malá sušená feferonka pálivá, trochu rybí omáčky, vymačkaná jedna limetka a dvě lžíce černého piva. V této marinádě marinujeme maso přibližně osmnáct hodin. Pak kuřecí plátky napichujeme krouceně na špejli a grilujeme na grilu, když se trochu připálí, není to na škodu, dělá to cukr.