africký sumeček
- Sumeček africký 150–200 g na osobu
- česnek 4 stroužky
- sůl špetka
- pepř špetka
- máslo kousek
- bylinkové máslo kousek
smetanovo-citronová omáčka
- smetana 200 g
- citronová šťáva z půlky citronu
- citronová kůra z půlky citronu
- žloutek 1 kus
- máslo 1 menší plátek
- med 1 lžička
Postup
- Africký sumeček: Sumečka umyjeme a vložíme na pekáč, přidáme česnek, sůl, pepř a máslo a na cca 20 minut vložíme do trouby na gril.
- Batátové pyré: Batáty očistíme, nakrájíme a uvaříme v hrnci na cca 15 minut. Batáty scedíme a pomocí mixéru rozmixujeme, přidáme smetanu, sýr a sůl a vyšleháme.
- Smetanovo-citronová omáčka: Smetanu s medem pomalu šleháme v hrnci do doby varu, poté smetanu dáme z plotny a zašleháme zbytek surovin.
Autor receptu: Nella Zacharová