Na omáčku
Postup
Omáčka
- Maso si zprudka opečeme z obou stran na pánvi s olejem. Maso vyndáme bokem na talíř a ve výpeku orestujeme cibulky dozlatova. Zlatavé cibulky podlijeme vínem a necháme vyvařit.
- Poté přidáme rozmarýn, vodu a vrátíme maso. Necháme to cca 1 hodinu vařit. Když maso změkne, přidáme máslo, sůl, pepř a šťávu z pomeranče a zahustíme jíškou.
Rizoto
- Na pánvi s kapkou oleje orestujeme oloupanou cuketu a papriku nakrájenou nadrobno, osolíme a opepříme.
- V míse si smícháme uvařenou rýži s orestovanou zeleninou a podle chuti přidáme nastrouhaný parmezán. Jídlo servírujeme s plátkem pomeranče na ozdobu.
Autor receptu: Vojtěch Tomáš
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!