Suroviny
Pepřová omáčka
- nakládaný zelený pepř 2-3 ML
- smetana 150 ml
- máslo 1-2 PL
- sůl
Postup
- Panenku očistíme, potřeme olejem a ochutíme čerstvě drceným pepřem a solí. Na suché rozpálené pánví zprudka opečeme ze všech stran, zhruba minutu z každé strany. Poté vložíme do trouby a dopečeme 8 minut.
- Po upečení přikryjeme alobalem a necháme odpočívat. Před podáváním krájíme na plátky. Vepřovou panenku podáváme se šťouchanými bramborami a pepřovou omáčkou.
Šťouchané brambory
- Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, osolíme a postupně osmažíme dozlatova.
- Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme, zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo, rozmícháme a osolíme. Vmícháme osmaženou cibulku a ještě horké podáváme.
Pepřová omáčka
- Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme mírně nadrcený zelený pepř a chvilku mícháme.
- Přidáme smetanu, osolíme a vaříme dvě minuty.
Autor receptu: Petr Matela
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!