Bruschetta (na 3 kusy)
- hladká mouka (ideálně mouka na pizzu – 12 % bílkovin) 300 g
- sůl 7 g
- cukr krystal 4 g
- sušené droždí 3 g
- teplá voda 225 ml
- olivový olej 30 ml
První bageta
- olivový olej 1 PL
- burrata
- bazalka
- sůl
- pepř
Druhá bageta
- ricotta
- prosciutto
- rukola
- balzamikový ocet
Postup
Bruschetta
V míse smícháme suché ingredience, poté přidáme mokré a promícháme, aby mouka byla plně hydratovaná. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut odpočívat. Těsto namočíme a táhneme (opakujeme 5×). Poté zakryjeme a necháme 30 minut odpočívat.
Zopakujeme dalších 5 přeložení, 30 minut odpočinku.
Pomoučněné těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu, rozdělíme na 3 díly a přesuneme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě na 200 °C po dobu 20–30 minut.
1. bagetka – pečená rajčátka
Na bagetky dáme nahoru burattu a bazalku.
Dáme do trouby na 15 minut na 180 °C.
.
2. bagetka
Bagetku namažeme ricottou.
Přidáme proscuito, rukolu a balzamico.
Autorka receptu: Daniela Adamčíková