Korpus
- vaječné bílky 4
- žloutek 4
- olej 1 PL
- mandlová mouka 2 PL
- hladká mouka 2 PL
- moučkový cukr 4 PL
- kakao 2 PL
Krém
- tvaroh 2 vaničky
- mascarpone 2
- moučkový cukr 200 g
Na ozdobení
- lesní ovoce
- karamelové sušenky
Postup
- Nejprve si připravíme korpus. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zvlášť si vyšleháme bílky a zvlášť žloutky. Ke žloutkům přimícháme ostatní ingredience a nakonec opatrně po kouskách vmícháváme sníh.
- Formu na dort si vymažeme máslem a hladkou moukou, vložíme připravenou směs a dáme péct na 15–20 minut.
- Mezitím si připravíme tvarohový krém. Ze všech ingrediencí umícháme stěrkou krém. Pak jej vložíme na vychladlý korpus, rozdrtíme si nadrobno karamelové sušenky, omyjeme a očistíme lesní plody a poklademe je na dort.
- Nakonec posypeme sušenkami a dáme ztuhnout minimálně na 2 hodiny do lednice.
Autor receptu: Alena Karkošová