Suroviny
- vejce 3
- semolina 300 g
- voda 3 PL
- olivový olej 1 PL
- hřibovité houby hrst
- cherry rajčata
- parmazán
- olivový olej
- česnek
- chilli vločky
- petržel
- sůl
- pepř
Postup
- Vsypeme mouku do velké mísy a uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozklepněme vejce, přidáme vodu, olej a důkladně rozmícháme. Propracujeme těsto rukama na pomoučeném vále, až je pěkně vláčné. V případě potřeby přidáme mouku nebo vodu. Necháme těsto 30 minut odpočinout při pokojové teplotě zabalené do potravinové fólie.
- Tímto je připraveno těsto a můžeme přejít k vytváření těstovin. Těsto rozválíme do tenkého plátu a vykrajujeme těstoviny, které uvaříme ve vodě na al dente. Na olivovém oleji orestujeme plátky česneku a chilli, přidáme hříbky, sůl, pepř, římský kmín, cherry rajčata, hříbky a společně vše orestujeme.
- Nakonec přidáme uvařené těstoviny a vše promícháme. Na talíři ozdobíme bazalkou a strouhaným parmezánem.
Autor receptu: Jan Nešťák a Jiří Pacl