Suroviny
- vejce 3
 - semolina 300 g
 - voda 3 PL
 - olivový olej 1 PL
 - hřibovité houby hrst
 - cherry rajčata
 - parmazán
 - olivový olej
 - česnek
 - chilli vločky
 - petržel
 - sůl
 - pepř
 
Postup
- Vsypeme mouku do velké mísy a uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozklepněme vejce, přidáme vodu, olej a důkladně rozmícháme. Propracujeme těsto rukama na pomoučeném vále, až je pěkně vláčné. V případě potřeby přidáme mouku nebo vodu. Necháme těsto 30 minut odpočinout při pokojové teplotě zabalené do potravinové fólie.
 - Tímto je připraveno těsto a můžeme přejít k vytváření těstovin. Těsto rozválíme do tenkého plátu a vykrajujeme těstoviny, které uvaříme ve vodě na al dente. Na olivovém oleji orestujeme plátky česneku a chilli, přidáme hříbky, sůl, pepř, římský kmín, cherry rajčata, hříbky a společně vše orestujeme.
 - Nakonec přidáme uvařené těstoviny a vše promícháme. Na talíři ozdobíme bazalkou a strouhaným parmezánem.
 
Autor receptu: Jan Nešťák a Jiří Pacl