Postup
- Ve velkém hrnci zahřejeme dostatečné množství vody, alespoň 3 litry. Osolíme ji a po minutě vsypeme těstoviny. Vaříme je na nejvyšším stupni podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Slaninu nakrájíme na proužky nebo kostičky a opečeme na pánvi. Olej ze slaniny si schováme na později. Parmezán nastrouháme najemno. Připravíme si vodní lázeň a do misky na vodní lázeň dáme žloutky, lehce je prošleháme se sýrem a opepříme. Přilijeme 1,5–2 sběračky vroucí vody z těstovin a promícháme, aby vznikla krémová omáčka.
- Uvařené těstoviny přidáme do vodní lázně ke žloutkům (k omáčce) a promícháme. Přilijeme dvě lžíce oleje ze slaniny a půl opečené slaniny a promícháme, aby se vše spojilo. Můžeme servírovat s hoblinkami parmezánu a zbytkem opražené slaniny.
Autor receptu: Pavla Zachová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!