Játrové knedlíčky
Nudle
- voda 2 PL
- vejce 2
- hrubá mouka 250 g
- sůl
Postup
Polévka
- Nejdříve si umyjeme slepici a rozdělíme ji. Dáme do hrnce rozpůlenou slepici, přidáme vodu, osolíme a opepříme, necháme cca tři hodiny vařit. Potom přidáme očištěnou zeleninu a necháme ji pomalu táhnout ještě půl hodiny.
- Nakonec vyndáme slepici, nakrájíme zeleninu. Přidáme nakrájenou petrželovou nať a dochutíme.
Játrové knedlíčky
- V mixéru nasekáme játra, cibuli, česnek, přidáme vejce, strouhanku, mouku, majoránku, sůl, pepř a dochutíme.
- Do vroucí osolené vody vkládáme přes „haluškovač“. Až knedlíčky vyplavou na hladinu, vyndáme je. Hotové knedlíčky vložíme do polévky.
Domácí nudle
- Do misky dáme asi 250 g hrubé mouky, vyklepneme vejce, přidáme dvě polévkové lžíce vody, špetku soli a zamícháme v robotu.
- Těsto necháme odležet cca 20 minut. Těsto zpracujeme na stroji na nudle. Hotové nudle necháme usušit a uschováme si je pro pozdější použití.
Autor receptu: Martina Wardas