Korpus
- vejce 6
- mandlová mouka 3 PL
- prášek do pečiva 1/2 sáčku
- erythritol 4 PL
- malinová esence 6 kapek
- holandské kakao 1 ML
- potravinářské barvivo (gelové, rudé)
Krém
- šlehačka (33 %) 200 g
- měkký tvaroh (nebo mascarpone) 1
- pomazánkové máslo 1
- aromatické kapky (malina a bílá čokoláda) 5 kapek
- citrony 1
Postup
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky dáme do vetší mísy, přidáme erythritol a vyšleháme. Poté přidáme mandlovou mouku společně s práškem do pečiva a kakaem, opět promícháme spolu s barvivem a kapkami esence.
- Na závěr jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Nalejeme do kulaté větší formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut. Po upečení necháme korpus zchladnout v pokojové teplotě.
Krém
- Všechny ingredience vyšleháme společně a necháme v chladu ztuhnout. Poté si krém naplníme do zdobicího sáčku. Z korpusu vykrajujeme pomocí vykrajovátek kolečka, je potřeba vykrajovat co nejblíže u sebe.
- Zbytek červeného korpusu pomeleme a můžeme zdobit vrchní část krému. Red velvet vrstvíme korpus, krém, korpus, krém. Zdobíme zbytkem korpusu a jedlými kvítky.
Autor receptu: Mario Rossi
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!