Suroviny
- pravá svíčková 1 kg
- slanina
- mrkev
- celer
- petržel
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- smetana ke šlehání
- brusinky
- citrony
- houska
- droždí
- mouka
- vejce
- plnotučné mléko
- cukr
- sůl
- pepř
Postup
- Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme droždí a přidáme cukr. Poté smícháme mouku, vajíčko, kvasnice a nakrájené housky. Vytvarujeme dvě šišky, které vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 25 minut. Uvařené knedlíky vyndáme, propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára, a nakrájíme na plátky.
- Oloupeme a nastrouhám mrkev, celer a petržel, osmažíme na másle. Maso prošpikujeme a přidáme k němu zeleninu, přidáme koření, podlijeme a dáme péct do trouby doměkka. Po upečení maso a koření vyndáme, omáčku rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme citronem.
- Podáváme s knedlíkem a ozdobíme brusinkami.
Autor receptu: Dominik Rejzek
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!