Suroviny
- slepice 1
- mrkev 2
- petržel 1
- celer 1
- nové koření 4
- bobkový list 2
- celý pepř 4
- petrželová nať
- sůl
- pepř
Celestýnské nudle
- vejce 1
- polohrubá mouka 1 hrnek
- byliny
- plnotučné mléko 1 hrnek
- sůl
Postup
- Slepici pořádně očistíme, opláchneme vodou. Slepici vložíme do hrnce, nalejeme studenou vodu a dáme vařit. Když je slepice uvařená, vyndáme ji. Vývar scedíme do jiného hrnce, přidáme koření, kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kousky a opět dáme vařit.
- Maso ze slepice obereme a poté vrátíme do polévky. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s celestýnskými nudlemi.
Celestýnské nudle
- Vejce s mlékem a solí vyšleháme, přidáme mouku a dobře promícháme. Nakonec přidáme bylinky (petržel).
- Na rozpálenou pánev, potřenou olejem, nalijeme těsto a pečeme do zlatova z obou stran. Když je palačinka hotová, nakrájíme ji na tenké proužky, čímž nám vzniknou nudle.
Autor receptu: Ivana Breuová
Jednoduché kapání do polévky z vajíčka a mouky