Suroviny
- bílá cibule 1 kg
- hladká mouka 2 PL
- máslo 100 g
- suché bílé vino 200 ml
- hovězí vývar 1,5 l
- tymián snítka
- bobkový list 3
- Gruyère 250 g
- francouzská bageta
- sůl
- pepř
Postup
- Rozpálíme si litinový hrnec a necháme rozpustit máslo. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a na středním plameni za občasného míchání necháme cibuli zhnědnout. Postupně ji stále opékáme až do úplného zhnědnutí.
- Tento proces může trvat cca hodinu. Poté přisypeme mouku a orestujeme. Přilejeme víno a necháme ho celé vyvařit. Poté přilijeme vývar, dáme bylinky a vaříme cca ještě půl hodiny. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme do misek s ogrilovanou francouzskou bagetkou, zasypané sýrem.
Autor receptu: Kryštof Kučera
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!