Suroviny
- tapioková mouka 400 g
- plnotučné mléko 320 ml
- olej 4 PL
- strouhaný parmazán 130 g
- vejce 2
- sůl 1-2 ML
- zelené olivy 4-5
- vejce
- olej
- kachní prsa 2 ks
- směs koření
- sůl
Postup
- Na rozpálenou pánvičku dáme kačacie prsia.
- Osolíme a okořeníme. Smažíme z každé strany přibližně 5–10 minut. Necháme chvilku odstát. Podáváme nakrájené na plátky.
- Uvaříme mléko s olejem a solí. Odstavíme ze sporáku. Do mléka vmícháme tapioku. Směs necháme vychladnou. Do vychlazené směsi vmícháváme celé vejce a parmezán. Těsto můžeme nechat chvíli postát. Nachystáme si misku s vlažnou vodou. Mokrýma rukama vyválíme kuličky. Kuličky pečeme cca 15–20 minut, na cca 160–180 °C.
- Do vyšší nádoby dáme olej, vejce a rozšleháme na hustou hmotu. Následně přidáme olivy a opět mixujeme. Používáme ponorný mixér.
Autor receptu: Jana Wagner
Přehrajte si exkluzivně druhý díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+