Suroviny
Postup
- Očistíme panenku, v celku ji necháme zatáhnout na rozpálené pánvi. Zatáhnutou panenku dáme do pekáčku s vývarem a pečeme 15 minut na 170 °C. Slaninu opečeme do křupava. Slaninu rozmixujeme s petrželkou a přidáme 2 lžičky sušeného česneku.
- Upečenou panenku necháme odpočinout, pak potřeme hořčicí a obalíme do poloviny rozmixované směsi. Brambory uvaříme doměkka, poté rozšťoucháme s trochou másla a mléka, osolíme, přidáme pokrájenou pažitku.
- Do rozehřáté pánve dáme zbytek směsi, výpek z masa a přidáme smetanu – vaříme do zhoustnutí. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Autor receptu: Eva Príbelová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!