Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prostřeno!
Prostřeno!
Prostřeno, soutěžící
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Prostřeno: Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney

Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney

Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney Zdroj: FTV Prima

  • Zavřít
Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney

Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney Zdroj: FTV Prima

Moje hodnocení
0x

Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney podle Petra z Prostřeno!

5 porcí
90 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • kuřecí prsa 500 g
  • špenátový protlak 3 konzervy
  • brambory 3 větší
  • cibule 1
  • sýr eidam 500 g
  • hladká mouka 250 g
  • polohrubá mouka 250 g
  • potravinářské barvivo
  • zázvor
  • chilli

Koření

  • koření garam másala
  • kaschmiri masala
  • lamb balt
  • sůl

Suroviny

  • jogurt 750 g

Postup

Paratha

  1. Parathy si připravíme tak, že dáme vařit brambory a po uvaření je oloupeme. Jeden brambor si dáme bokem, ten potom přidáme do palak kofti. Náplň do placek připravíme tak, že dva oloupané uvařené brambory dáme do misky a k nim nastrouháme sýr, osolíme, přidáme špetku chilli a špetku koření garam masala. Celou směs rozmačkáme a vypracujeme z ní těsto.

  2. Poté připravíme těsto stejné jako na chapati a opět dáme na 30 minut odležet do lednice. Poté z těsta vyválíme kuličku, kterou dlaní uprostřed lehce promáčkneme a do prohlubně vložíme kuličku z připravené náplně a řádně ji zabalíme do těsta.

  3. Vznikne koule obalené náplně v těstíčku, kterou opět vprostřed promáčkneme dlaní a opatrně válečkem vyválíme placku z prostředka do krajů tak, aby se těsto neprotrhlo a náplň se dostala i do krajů. Poté placky vložíme do rozehřáté trouby na 275 °C a pečeme, dokud se placka nenafoukne.

Chutney

  1. Chutney připravíme tak, že do misky dáme asi ¾ kg jogurtu, osolíme, přidáme kousek nastrouhaného zázvoru, špetku chilli a špetku koření garam masala. Rozmícháme a rozlejeme do čtyř misek.

  2. Takto připravené chutney použijeme i na zalití salátu z předkrmu. Poté chutney v miskách obarvíme každé jinou potravinářskou barvou.

 

Chicken rainbow

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na 30 stejných kostiček, ty osolíme a rozdělíme po 10 kostkách. Každých 10 kostek ochutíme jiným kořením. 10x garam masala, 10x kaschmiri masala, 10x lamb balti. Poté kostky s každou příchutí obalíme v jiné barvě chutney.

  2. Kostky kuřete s barvou napícháme na špejli jako ražniči každou barvu zvlášť. Takto napíchané maso opečeme zprudka na pánvi a pak ho necháme dopéct v troubě na 220 °C asi 10 minut.

Palak kofta

  1. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme špenátový protlak a osolíme.

  2. Přidáme nastrouhaný zázvor, chilli a koření garam masala (jednu čajovou lžičku). Podusíme a přidáme nakrájený vařený brambor na kostičky. Vše dobře promícháme.

Autor receptu: Petr Tománek

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící

Sdílejte článek
Štítky Prostřeno!

Návrhy pro vás

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem Maso

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku Maso

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček


Přečtěte si také

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Prostřeno!
Prostřeno: Salátek s kozím sýrem, chapati

Prostřeno: Salátek s kozím sýrem, chapati

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí polévka na indický způsob

Prostřeno: Kuřecí polévka na indický způsob

Prostřeno!
Prostřeno: Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney

Prostřeno: Palak kofta, chicken rainbow, paratha a jogurtové chutney

Prostřeno!
Prostřeno: Lotusový nepečený dezert

Prostřeno: Lotusový nepečený dezert

Novinky
Mixér: speciální menu a degustace, nový vizuální styl značky a foodie aplikace nejen pro Gen Z

Mixér: speciální menu a degustace, nový vizuální styl značky a foodie aplikace nejen pro Gen Z

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Soutěžící
Petr Tománek má rád indickou kuchyni

Petr Tománek má rád indickou kuchyni

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem Maso

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku Maso

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku

Zelenina
Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí Recepty

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Nápoje
Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Předkrmy a chuťovky
Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce Předkrmy a chuťovky

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první Předkrmy a chuťovky

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Sladké
Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

ON-LINE: Přála bych si dvouciferný výsledek, řekla Konečná. Systém eDoklady opět selhal Poplach na pražském letišti: Anonym vyhrožuje, že se blíží drony. Zasahuje i armáda Víkend bude sychravý a větrný. Kde i přes nepřízeň počasí rostou houby?

prima-zeny

Kamaráde, já jsem vyhrával. Bouček udělal z hitu Dalibora Jandy duhovou hymnu Moderátorka Timková o nahé seznamce: Doufám, že díky show lidé přijmou sami sebe Bydlení hradního pána? Kotek ukazuje domeček s kuchyňkou a rozbitou digestoří

prima-zoom

Nejvyšší socha na světě Sebevražda, nebo poprava tajné agentky? Záhadná smrt v hotelovém pokoji má jediné řešení Jak správně prát? A jak prát skvrny od krve? Spousta lidí oboje dělá špatně

prima-fresh

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Mixér: speciální menu a degustace, nový vizuální styl značky a foodie aplikace nejen pro Gen Z Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

prima-cool

Seriálové pokračování Peaky Blinders Namakaný Henry Cavill tvrdě dře v posilovně i se zraněnou nohou. Podělil se o fotky a motivační citát Jak se hraje Fortnite s umělou inteligencí? Nechybí překvapivé rady

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Víkend bude sychravý a větrný. Kde i přes nepřízeň počasí rostou houby? Ocún kvete na podzim růžovofialovými květy. Jak se liší od krokusu? Jak si snadno vypěstovat medvědí česnek v zahradě nebo balkoně

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.