Suroviny
- cibule 1
- mrkev 2-3
- celer 1/2
- brambory 1 ks
- kari koření
- česnek
- kuřecí vývar
- kokosové mléko
- pečivo (na krutony)
- rozmarýn
- máslo
Postup
- V hrnci opečeme cibuli do sklovita na másle. Pak přidáme na kostky nakrájenou mrkev, celer a brambor. Jakmile bude zelenina opečená, tak ji malinko zaprášíme kari kořením – podle chuti, jak kdo má rád. A trochu česneku v prášku. Zamícháme a zalejeme domácím kuřecím vývarem. Jakmile bude zelenina měkká, přidáme kokosové mléko.
- Ještě krátce povaříme a pak použijeme tyčový mixér a vše rozmixujeme do hladka. Rozmixovat můžeme i před přidáním kokosového mléka a poté pomalu za mixování přidávat kokosové mléko.
- Krutonky – nakrájíme pečivo na malé kostky a opečeme na pánvičce zakapané olejem a posypané kořením dle chuti nebo je na chvilku upečeme v troubě.
- Můžeme i dva plátky mrkve najemno nakrájené opéct na másle a položit pak na polévku, jako dekor s malou větvičkou rozmarýnu.
Autor receptu: Miroslav Bárta