Suroviny
- krájená rajčata 4 plechovky
- olivový olej 2 PL
- cibule 1
- česnek 2 stroužky
- kapie 1/2
- cukr 1 ML
- bazalka hrst
- voda 100 ml
K servírování
Postup
- Ve větším hrnci si rozehřejeme olivový olej na středním plameni. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek a červenou kapii, restujeme další 2–3 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přidáme lžičku cukru, aby se vyvážela kyselost rajčat. Promícháme a přidáme 100 ml vody, pokud je směs příliš hustá.
- Přivedeme k varu, poté snížíme plamen a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Po dovaření polévku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pokud je polévka příliš hustá, přidáme trochu vody a znovu ji rozmixujeme.
- Nakonec přimícháme nasekanou čerstvou bazalku. Polévku podáváme horkou, ozdobíme smetanou na šlehání a přidáme čerstvé lístky bazalky a podle chuti nastrouháme parmazán.Podáváme s čerstvým pečivem nebo krutony.
Autor receptu: Silvia Dellai
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!