Suroviny
- kuřecí prsa 2
- krémové žampiony 250 g
- bílé víno 250 ml
- máslo 150 g
- sůl
- pepř
Postup
Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.
V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovita. Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme. Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20–30 minut. Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.
Opečené rozmarýnové brambory
Umyté brambory dáme ve slupce vařit cca 20 minut, do změknutí.
Uvařené brambory přepůlíme, rozprostřeme na plech, osolíme, zakápneme olejem a přidáme rozmarýn. Pečeme v troubě při 190 °C cca 30 minut.
Autorka receptu: Michaela Pelantová